Про клеєний і профільний брус

16 Jan 2021

Про клеєний і профільний брус

Класичним матеріалом для будівництва приватних будинків і зрубів є дерево, зокрема круглі лісоматеріали. Дерев'яні будинки швидко прогріваються, добре зберігають тепло, забезпечують хорошу циркуляцію повітря. Сучасний ринок будматеріалів пропонує велику різноманітність дерев'яних матеріалів, найбільш поширеними серед яких є колода, брусок, а також клеєний та профільований брус. Основними перевагами бруса є точний профіль, який забезпечує міцну стикування деталей, легкий монтаж і естетичний вигляд побудованого будинку.

У малоповерховому будівництві найбільш часто використовується профільований брус з хвойних порід деревини. Роботи по виробництву бруса проводяться на високоточному обладнанні, завдяки чому дотримуються точні геометричні форми профілю. Використовуючи профільований брус для спорудження будинку, необхідно враховувати час на усушку і усадку готового виробу перш, ніж проводити облицювальні роботи. Клеєний брус проводиться шляхом склеювання окремих дощок (ламелей), які потім висушують, стругають і поміщають під прес. Клеєний брус може мати довжину до 18 метрів і характеризується абсолютною міцністю матеріалу.

Купити клеєний і профільований брус можна на платформі для вибору і покупки будівельних матеріалів ibud.ua. В цілому тут налічується 27 пропозицій по їх продажу. Особливості виготовлення зазначених матеріалів зумовлюють ціну клеєного і профільованого бруса.

Який би вид бруса не застосовувався для будівництва будинку, важливо якісно і надійно провести монтажні роботи. Монтаж матеріалу проводиться за допомогою спеціальних пристосувань, рейка монтажна - одне з них.

Поділіться у соц мережахПоділитися :

Залишились питання